Pierogi z mięsem z kurczaka i grzybami.

Pierogi z mięsem z kurczaka i grzybami.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1/2 kg
  • jajko

    1
  • woda letnia

    1/2 szklanki
  • masło

    2 łyżeczki
  • sól

    1 łyżeczka
  • ugotowane mięso z rosołu

    ok 80 dag
  • cebula

    2 sztuki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej

    3 łyżki
  • woda

    2/3 szklanki
  • grzyby świeże

    60-70 dag
  • jaja na twardo

    2 sztuki
  • jajka

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyść, opłucz, osąćz, drobno posiekaj i przesmażna maśle. Dodaj kilka łyżek rozołu i duś przez 20 minut pod przykryciem (rodzaj grzybów dowolny, mogą być również pieczarki, jeśli suszone grzyby to używamy ok 15 dag, wcześniej namoczonych).
Cebulę przesmażamy na oleju, dodajemy zmielone mięso, osączone z płynu grzyby, posiekane jajka na twardo. Doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy farsz, dodajemy surowe jajka, mieszamy.
Ze składników robimy ciasto. Zlepione pierogi gotujemy przez 3 minuty.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ajres

22.11.2011 21:18
bardzo

artur7

18.04.2011 19:44
smaczne

Jastinka

20.03.2011 20:34
ciekawe

Jastinka

20.03.2011 20:34
ciekawe

Jastinka

20.03.2011 20:34
ciekawe

kate.500

15.02.2011 15:17
Uwielbiam pierożki... pyszność ;-))

romanrafal

28.01.2011 15:25
super

accee

21.01.2011 21:28
Takie mogę jeść codziennie:)

Jolanta_P-S

14.01.2011 22:07
tego farszu nie znam ale może skorzystam

mamusia1

12.01.2011 14:30
delikatne i bardzo smaczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat