Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wołowa z kminkiem

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina bez kości 70 dkg
cebule 3 szt
łyżki 5 oleju
kminek 3 łyżeczki
sól, pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wołowa z kminkiem

Mięso opłukane natrzeć solą,pieprzem i kminkiem.Obsmażyć mieso w brytfannie na złoty kolor.Podsmażone mięso wstawić do piekarnika i piec około 70 min w temp 180 stopni,w czasie pieczenia podlewać wodą,15 min przed końcem pieczenia dodać do mięsa cebulę pokrojoną w grybe plastry.
Gotową pieczeń oprószyć kminkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bart 23.12.2010 21:37
pycha
Magdalena80 23.12.2010 21:22
zachęcający przepis
Jaheira11 23.12.2010 20:29
pewnie smakuje wyśmienicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak