Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwony kisiel owocowy

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 20 dkg
truskawki 20 dkg
mąka ziemniaczana 3 łyżki
cukier 8 łyżek
woda 1,5 szklanki
wino półwytrawne czerwone 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwony kisiel owocowy

Owoce umyć,szklankę wody zagotować z cukrem i wrzucić połowę owoców i gotować około 3 min i odstawić do ostygniecia.Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 3 łyżeczkami zimnej wody i połączyć z gorącym wywarem owocowym i stopniowo dolać wino i całość zagotować.
Do zagęszczonego kisielu wrzucić pozostałe owoce.
Gotowy deser odstawić w chłodne miejsce.Deser można przyozdobić kleksami bitej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak