Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pietruszka z żurawiną- surówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pietruszka korzeń 2 szt
jabłko kwaśne 2 szt
śmietana 12-procentowa 2 łyżki
cukier drobny do smaku
sok z cytryny do smaku
żurawina 50 kandyzowana

Przepis i sposób przygotowania na: Pietruszka z żurawiną- surówka

Pietruszkę oskrobać i zetrzeć na tarce( średnie oczka). Podobnie jabłka- oskórować i zetrzeć. Połaczyć jabłka z pietruszką. Posypać cukrem, dorzucić posiekaną żurawinę, wymieszać ze śmietaną i odłożyć do lodówki na 30 minut żeby smaki się połaczyły. Jeśli jest za mało kwaskowa można wcisnąć parę kropel soku z cytryny. Bardzo smaczna i zdrowa- zdecydowanie polecam.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 25.11.2013 11:51
fajna suróweczka
Grazyna0211 14.07.2012 18:15
muszę spróbowć zrobić
MAR3STA 01.12.2010 17:07
zdrowa i kolorowa surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak