Pietruszka z żurawiną- surówka

Pietruszka z żurawiną- surówka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pietruszka korzeń

    2 szt
  • jabłko kwaśne

    2 szt
  • śmietana 12-procentowa

    2 łyżki
  • cukier drobny

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
  • żurawina

    50 kandyzowana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pietruszkę oskrobać i zetrzeć na tarce( średnie oczka). Podobnie jabłka- oskórować i zetrzeć. Połaczyć jabłka z pietruszką. Posypać cukrem, dorzucić posiekaną żurawinę, wymieszać ze śmietaną i odłożyć do lodówki na 30 minut żeby smaki się połaczyły. Jeśli jest za mało kwaskowa można wcisnąć parę kropel soku z cytryny. Bardzo smaczna i zdrowa- zdecydowanie polecam.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marzencia2007

25.11.2013 11:51
fajna suróweczka

Grazyna0211

14.07.2012 18:15
muszę spróbowć zrobić

MAR3STA

01.12.2010 17:07
zdrowa i kolorowa surówka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat