Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane maślaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślaki 1 kg
ocet 1 szklanka
woda 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 5
sól łyżeczka
cukru 2 łyzki
cebula 1
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane maślaczki

maślaki obczyszczamy ze sciółki i innych zanieczyszczen (nie sciągamy skórki!). obgotowywujemy je w lekko osolonej wodzie, pod koniec dodajemy pokrojona w talarki cebulke. przekladamy do słoików. Z wody octu i wszystkich innych wyzej wymienionych skladników przygotowujemy zalewe, którą gorącą zalewamy słoiki. Odwracamy na ok 4 godziny do góry dnem. trzymamy w chlodnym i ciemnym miejscu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

David 08.04.2013 22:59
uwielbiam grzybki jeść no i zbierać bo swoje najlepsze.
Emilia21 04.05.2012 15:02
mmm
Emilia21 04.05.2012 15:02
mmm
Kas2 03.01.2012 12:03
często zdarza mi się wyjadać takie grzybki prosto ze słoika :)
ben-ka 08.11.2010 11:19
My do marynaty ściągamy skórkę z maślaków.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak