Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój a\'la bigosik

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
Liść laurowy suszony Prymat
sól
kostki drobiowe 2,5 szt
łopatka bez kości 30 dag
pętko kiełbaski 2

Przepis i sposób przygotowania na: Mój a\'la bigosik

Kapustę płuczemy z kwasu kroimy na drobno i wrzucamy do garnka , zalewamy wodą i gotujemy do miękkości jak najdłużej. Dodając też kostki do smaku. W między czasie kroimy mięsko i posypujemy wszystkimi przyprawami mieszamy i smażymy. Z patelni wrzucamy do gotującej się kapusty, dodając liście i pieprz. Starajmy się gotować nawet do paru godzin. Można zabarwić koncentratem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 01.03.2012 10:40
rewelacja
Ewelina38 02.10.2011 22:49
świetny
Natalia40 16.06.2011 20:58
bardzo fajny
matii6 14.01.2011 20:34
no właśnie kto nie lubi?
Margo1 01.11.2010 20:59
taki bigosik mogłabym jeśc raz w tyg
alaaa 24.10.2010 19:01
ja też lubię
Goya 24.10.2010 13:03
uwielbiam bigos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak