Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POLEWKA PIWNA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb 50 dag
piwo jasne 1 litr
woda 2 szklanki
masło 10 dkg
ochechy laskowe 10 dag
miód 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: POLEWKA PIWNA

Obrać chleb ze skórki i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, wlać wodę i piwo, zagotować. Potem gotować na maleńkim ogniu około 15 minut. Po wystudzeniu zupę piwną zmiksować. Orzechy drobno posiekać utrzeć z masłem i łyżką miodu, włożyć do rondla ustawionego na garnku z gotującą się wodą. Stopniowo wlewać zmiksowana zupę, cały czas ubijając trzepaczką. Przeprawić do smaku solą i łyżką miodu. Podawać gorącą z kromka zapieczonej bagietki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak