Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienna Fitella.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszki kukurydzianej 0,5 szkl
mleko 2 szkl
cukru 1 płaska łyżeczka
serka waniliowego 6 łyżek
nektarynki 1/2 szt
duża ciemna śliwka 1 szt
soku malinowo-jeżynowego 3 łyżki
musli 6 bananowe
gruszka 1 szt
winogrona czerwone kilka kulek
winogrona białe kilka kulek
jogurt naturalny 6 bez cukru

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienna Fitella.

Zagotować 0,5 l mleka z łyżeczką cukru, wsypywać powoli kaszkę kukurydzianą i gotować ok.3 minuty co pewien czas mieszając.Wlać kaszkę do salaterek, utworzyć na środku mały kopczyk.Przestudzić.
Serek waniliowy wymieszać z jogurtem naturalnym i polać deser dookoła, tak by środek kaszki był widoczny.
Owoce umyć,gruszkę,śliwkę i nektarynkę pokroić ze skórką w półplastry i dekoracyjnie powciskać w kaszkę.Dookoła rozłożyć winogrona.Całość polać sokiem malinowo-jeżynowym i posypać musli bananowym z czekoladą Fitella.
Śniadanie jeszcze nigdy tak szybko nie zostało zjedzone, jak dziś.Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 20.01.2012 16:20
apetycznie wygląda
czekoladka_m 06.10.2011 18:25
Wygląda naprawdę zachęcająco:)
ZEWA 03.05.2011 11:31
pięknie, zdrowo, kolorowo
wedith1 27.02.2011 20:04
Cudowna!!!! Codziennie zaczynać dzień taki śniadankiem...:)
etka 23.11.2010 16:32
piękne zdjęcia
misia53 28.10.2010 20:13
Takie smakołyki to ja lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak