Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłążan w panierce a\'la kotlet

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
sól 2 duze szczypty
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłążan w panierce a\'la kotlet

Bakłażana myjemy i kroimy w plasterki o grubości jednego centymetra.

Jajko roztrzepujemy widelcem z dwiema dużymi szczyptami soli.

Każdy plaster bakłażana zanurzamy w jajku, a następnie panierujemy w bułce tartej.

Smażymy na wolnym ogniu, co jakiś czas przewracając, do czasu aż bakłażan będzie miękki (sprawdzamy wbijając widelec) i panierka się zarumieni. Gotowe placuszki układamy na papierowy ręczniku, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 18.07.2012 15:06
lubię takie bakłażany
smakowita 20.06.2012 21:23
pychotka
caralajna 01.02.2012 16:53
fajne
pegaz 12.11.2010 08:39
super
bernika 24.10.2010 22:42
oj lubie takie smaki...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak