Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 2.5 szklanki
mleko 1.5 szklanki
jajek 2 szt
cukru 2 łyżki
drożdży 3 dag
jabłek 3 sztuki
cynamonu 1 łyżeczka
olej do smażenia sól cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Do letniego mleka dodać pokruszone drożdże, cukier. Jajka rozbełtać, do drożdży z mlekiem dodać jajka, mąkę, starte na tarce jabłka i cynamon. Dobrze wyrobić ciasto drewnianą łyżką, odstawić do wyrośnięcia. Kłaść łyżką na gorący tłuszcz, smażyć na złoto, posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 14.02.2014 11:19
super na obiad
matii6 16.01.2011 18:21
pyszności
Izabela28 11.11.2010 19:30
Bardzo smaczne:)
alaaa 27.10.2010 10:30
pyszne te racuchy,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak