Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki teściowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kapusta 2 główki
mięso mielone wołowe 1 kg
ryż 1,5 szklanki
sól
koncentrat pomidorowy 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki teściowej

Z kapusty wyciąć serce, całą kapustę sparzyć w garnku gorącą wodą. Liście zdejmować stopniowo,pojedynczo. Ryż ugotować, ostudzić, dodać mięso mielone, 100g koncentratu pomidorowego, doprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Mięso zawijamy w liście kapusty i układamy w garnku lub brytfannie. Całość zalewamy zalewą zrobioną z reszty koncentratu wymieszanego z 2L wody. Dusimy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 12.12.2011 07:26
Pyszności :)
Seba 19.11.2011 10:48
smaczne
Justa32 11.10.2011 17:19
smaczne
pacpaw 14.06.2011 21:43
nawet zdjęcia nie mogłem zrobić :D
ben-ka 14.06.2011 09:04
Teściowa dała zjeść? czy tylko przepis i zdjęcie pozwoliła zrobić?:)
Izabela/bella81 24.05.2011 16:27
muszą być pyszne:) jak każde gołąbki:)
Mysiunia 30.10.2010 11:34
uwielbiam gołąbki! Ale ochoty mi narobiles teraz:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak