Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kulki czekoladowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gorzka czekolada 40 dag
cukier 1 szkl
masło 1/2 kostki
mleko 1/3 szkl
kolorowa posypka 1 opakowanie
czekoladowa posypka 1 opaowanie
orzechy włoskie 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: kulki czekoladowe

Czekoladę, masło i cukier roztopić w kąpieli wodnej, dodać mleko, przyprawę do piernika i posiekane orzechy, wymieszać i zdjąć z ognia. Gdy masa nieco ostygnie, uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, połowę z nich obtoczyć w posypce czekoladowej, drugą w posypce kolorowej, włożyć do lodówki i poczekać, aż kulki stężeją.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 12.04.2011 20:11
pycha
Roman5 27.11.2010 18:40
mniam mniam
Zoso 24.10.2010 12:46
Idealny deser do pracy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak