Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser śmietanowo-malinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 250 ml
śmietanka 250 ml
cukier puder 4 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
maliny świeże 15 dag
sos malinowy
Żelatyna wieprzowa Prymat
galaretka czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: deser śmietanowo-malinowy

Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i wystudzić. Do miseczek włożyć po porcji przebranych i umytych malin, zalać galaretką na wysokość ok. 2 cm, wstawić do lodówki. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach gorącej wody, mleko podgrzać, gdy będzie gorąco dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Śmietankę podgrzać na małym ogniu, wsypać cukier puder i cukier waniliowy, mieszamy z mlekiem, wylać na stężałą galaretkę i ponownie wstawić do lodówki. Polać sosem malinowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 27.11.2010 18:40
super przepis
Roman5 27.11.2010 18:40
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak