Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka duszona z jabłkami i porem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg
por
dwa jablka
łyżeczka majeranku
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
bulion 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka duszona z jabłkami i porem

Oczyszczoną wątróbkę podsmażyć z obu stron na oleju, dodając pokrojonego pora ( jasną część). Wlać bulion i dodać obrane i pokrojone jabłka. Dusić kilka minut pod przykryciem, aż jabłka będą miękkie. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 12.06.2013 16:42
smaczna wątróbka
Jodaj 20.06.2012 16:09
wątróbka , bardzo dobra :)
Izabela/bella81 16.04.2011 07:57
smaczna
iwona332 18.11.2010 00:03
super
SmacznaPyza 07.11.2010 11:22
wątróbkę to lubię chyba w każdym wydaniu :-)
Mati13 24.10.2010 14:07
bardzo smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak