Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto orzechowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białek 5
cukier szklanka
miód 1 łyżka
mąki 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
orzechy włoskie 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowe

białka ubijamy na sztywna piane, dosypujemy cukier i dalej ubijamy, nastepnie wsypujemy wymieszane mąki i proszek i dalej miksujemy. Pomalu dajemy miód i miksujemy na wolnych obrotach. Na koniec wsypujemy orzechy i mieszamy łyżka. Pieczemy ok 35 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 13.06.2012 09:06
ciasta z orzechami sa moimi ulubionymi...
agnieszka214 01.06.2012 07:50
robie takie
Magdalena/26Mooi 19.01.2011 09:03
nieładne, ale pewnie dobre;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak