Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone lasagne z sosem mięsnym i fetą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron lasagne 6 płatów
mięso mielone 400 g
ser feta 100 g
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pomidory krojone z puszki 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone lasagne z sosem mięsnym i fetą

Mięso przyprawiamy przyprawa do mięsa mielonego i smażymy na rozgrzanej patelni. Dodajemy pomidory z puszki, przyprawiamy solą czosnkową i ziołami Prymat i dusimy na małym ogniu ok. 15 min. Płaty lasagne gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 5 min. Odsączamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Najpierw warstwę płatów, potem sos z mięsem i posypujemy dość serem feta. Na górę znowu płaty lasagne i ponawiamy czynność. Zapiekamy w temp. 200°C przez ok 30 min. Ostatnią wierzchnią warstwę można posypać żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 29.11.2011 12:40
smaczne
pacpaw 10.08.2011 20:16
można kupić takie barwione szpinakiem
Jolanta_P-S 10.08.2011 16:37
a skąd ty wziąłeś te zielone płaty lasagni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak