Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    30 dkg
  • Bulion grzybowy

    1 litr
  • masło

    1 łyżka
  • słodka śmietana

    0,15 litra
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki, po umyciu i wysuszeniu należy pokroić na kawałki po długości. Podsmażyć je na patelni na maśle, a następnie wrzucić do przygotowanego uprzednio świeżego bulionu grzybowego. Gotować przez około 10 minut, a następnie dodać rozmieszaną śmietanę z mąką. By śmietana się nie zważyła należy przed wlaniem dodać do niej 2 łyżki gorącego wywaru i szybko rozmieszać. Przyprawić do smaku, a po wlaniu do talerzy posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna138

06.01.2012 21:29
pycha

rakow2

04.01.2012 14:13
dobra

mirosława4

29.09.2011 21:44
pyszna zupka

Iwona51

11.08.2011 09:56
smaczna

Izabela/bella81

26.06.2011 18:43
zjadłabym teraz taką pieczarkową

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat