Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Asturyjska zupa czosnkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oliwa 1/2 szkl
czosnek drobno posiekany 2 łyżki
OSTRA PAPRYCZKA 1/4 łyżeczki
posiekana nac pietruszki 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
chleb 2 pokruszony
jajko 2 lekko ubite
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Asturyjska zupa czosnkowa

Wnaczyniu na rozgrzanej oliwie smażyć czosnek ok2-3 minut.Dodac cheb nadal mieszając i pilnując by się nie przypalił.Dodać papryki.Dolać 1,5lwody,Posolić ,gotować na małym ogniu ok.pól godziny.dodać jajka i nadal gotować mieszając.Nie dopuścić do zagotowania.Przyprawic ostrą papryka i pietruszką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak