Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w sosie koperkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dowolne filety 4
koperek
mleko 1 Szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
śmietana 2 łyżki
marchewka 1-2
brokuł kilka różyczek
kalafior kilka różyczek

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w sosie koperkowym

Filety pokroić na mniejsze kawałki i namoczyć je w mleku. Następnie posypać je przyprawą do ryb i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na patelni na złoty kolor z obu stron. marchew obrać i dowolnie pokroić brokuła i kalafiora zaś podzielić na różyczki wszystko razem ugotować na parze. Śmietanę wymieszać z majonezem, koperkiem można dodać sok z cytryny lub chrzan. Całość doprawić do smaku. fileta wyłożyć wraz z ugotowanymi warzywami na talerz i wierzch polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 16.12.2011 00:26
Moje ulubione smaki.
manaika 20.04.2011 08:50
szkoda, ze bez zdjęcia, ale i tak uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak