Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuska zupa cebulowa - na szybko ;-)

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3 średnie
czosnek 2 ząbki
kostki rosołowe 2 szt
sól
pieprz
kminek

Przepis i sposób przygotowania na: Francuska zupa cebulowa - na szybko ;-)

Cebulę kroimy w piórka, dodajemy czosnek pokrojony w drobną kostkę i podsmażamy na oliwie z oliwek w garnku o grubym dnie.

Nastepnie dolewamy 1 litr wody, 2 kostki rosołowe i przyprawy. Dusimy wszystko 20 minut.

Nakładamy po porcji na głęboki talerz, na środek sypiemy garść grzanek i drobno starty żółty ser (może być ostry) i gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.03.2013 00:19
lubię zupę cebulową,a dawno nie robiłam
kate.500 07.11.2012 09:47
pyszna
smakowita 29.07.2012 15:37
smaczna zupka !
Iwona56 15.03.2012 21:56
muszę wyprubować
Grażyna13 30.01.2012 05:24
Super :)
Wacław 12.07.2011 08:45
ciekawy przepis
aacaac 01.05.2011 14:45
pycha
Ewa104 29.01.2011 18:10
Pyszna ta zupka.
wedith1 17.11.2010 09:10
Ja do takiej zupy dodaję podsmażone kawałki szynki lub boczku, pychotka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak