Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane z pieczonymi główkami czosnku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
czosnek 5 główek
jogurt naturalny 2 łyżki
masło 2 łyżki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane z pieczonymi główkami czosnku

Ziemniaki ugotować, czosnek zawinąć w folię aluminiową, piec w piekarniku przez 30 minut w temp. 150 st. Przetrzeć ziemniaki, dodać masło, jogurt i rozgnieciony czosnek. Doprawić solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 09.06.2011 16:06
fajny pomysł:)
daria899 21.05.2011 14:52
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak