Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 0,5 kg
kiełbasa cienka 2 pałki
boczek wędzony 10 dag
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
majeranek
sól, pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
ziele angielskie kilka ziaren
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolkę namoczyć na noc w wodzie.Rano zlać wodę i wlać czystą do fasoli.Ugotować w tej samej wodzie do miękkości.Kiełbasę, boczek i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć, dodać do fasolki razem z pozostałymi składnikami.Zagotować.Zagęścić mąką rozrobioną z wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna146 17.05.2011 07:25
super sprawa, można ugotować, zamrozić, a potem mamy szybki obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak