Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z kurczakiem i pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż
pierś z kurczaka
pieczarki
cebula
śmietana
sól, pieprz
olej do smażenia
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z kurczakiem i pieczarkami

Drobno pokrojoną cebulkę musimy zeszklić na patelni. Dodajemy do niej pokrojoną w paseczki pierś z kurczaka. Smażymy. Do lekko podrumienionej dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki. Wszystko to przyprawiamy solą i pieprzem. Po odparowaniu soku wlewamy wodę i gotujemy pod przykryciem przez ok 15-20 min. Po tym czasie zalewamy śmietaną i ewentualnie doprawiamy do smaku.
Ryż gotujemy na sypko (1 szklanka ryżu na 2 szklanki wody).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 24.06.2013 12:22
bardzo lubię :-)
Krystyna32 16.01.2013 09:46
extra
Ada-Gaba 03.01.2013 19:57
fajny przepis
Motorek 19.09.2012 09:27
smaczne
Wacław 17.09.2012 09:32
pyszne danie
BozenA 15.06.2012 12:36
mmm
BozenA 15.06.2012 12:36
mmm
m1monika 12.09.2011 14:59
super
Mysiunia 07.04.2011 17:24
fajny przepis:)
ewelina/bunia 30.03.2011 09:57
mniam
Malinka 18.11.2010 14:07
Fajne , bo na pewno smaczne:)
Margo1 09.11.2010 07:27
też tak robię
MAR3STA 07.11.2010 09:29
smaczne!
misia53 24.10.2010 19:11
Takie lekkie zdrowe jedzenie?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak