Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z zielonej fasolki i sera feta

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona fasolka
ser feta
pomidory

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z zielonej fasolki i sera feta

SKŁADNIKI: 350 g zielonej fasolki szparagowej, 1 posiekana czerwona papryka, 1 posiekana czerwona cebula, 3 - 4 łyżki posiekanej świeżej kolendry, 2 pokrojone w plasterki rzodkiewki, 75 g pokruszonego sera feta, 1 łyżeczka posiekanego świeżego oregano, 2 łyżki czerwonego octu winnego, 80 ml oliwy z oliwek, 3 dojrzałe pomidory pokrojone w cząstki, pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Fasolkę ugotować na parze. Przełożyć fasolkę do miski. Dodać paprykę, cebulę, kolendrę, rzodkiewki i ser feta. Posypać mielonym pieprzem i oregano. Wymieszać ocet z oliwą z oliwek. Sosem polać sałatkę. Wymieszać potrząsając. Przełożyć sałatkę na półmisek i podawać z cząstkami pomidora. Sałatkę można podawać od razu lub po schłodzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 23.10.2011 09:48
apetyczna
Ewa104 24.10.2010 11:15
Zdrowo,smacznie i kolorowo.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak