Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Enchilady z brokułami w łagodnym sosie chili

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły
tortille
ser ricotta
parmezan
salsa z czerwonych chili

Przepis i sposób przygotowania na: Enchilady z brokułami w łagodnym sosie chili

SKŁADNIKI: 450 g różyczek brokułów, 225 g sera ricotta, 1 posiekany ząbek czosnku, pół łyżeczki mielonego kuminu, ok. 200 g startego sera cheddar, 6 - 8 łyżek startego parmezanu, 1 jajko lekko roztrzepane, 4 - 6 pszennych tortilli, olej do natłuszczenia, 1 porcja łagodnego sosu z czerwonej chili, 225 ml bulionu z kurczaka, pół drobno posiekanej cebuli dymki, 3 - 4 łyżki posiekanej kolendry, 3 dojrzałe pomidory pokrojone w kostkę, sól i pieprz, pikantna salsa do podania.

SPOSÓB WYKONANIA: Brokuły blanszować przez minutę. Główki pokroić w kostkę. Brokuły wymieszać z serem ricotta, czosnkiem, kuminem, połową serów cheddar i parmezan. Dodać jako. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Podgrzać tortille. Napełniać je masą brokułową i zawijać. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym smarując z wierzchu łagodnym sosem chili. Podlać bulionem. Posypać pozostałymi serami i piec przez ok. 30 minut w temperaturze 190 stopni. Podać posypane cebulą, świeżą kolendrą i pomidorami. Podawać z pikantną salsą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 05.04.2011 18:33
ależ to smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak