Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salsa cruda - wersja meksykańska

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory
papryczki chili
kolendra
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Salsa cruda - wersja meksykańska

SKŁADNIKI: 6 - 8 drobno posiekanych dojrzałych pomidorów, ok. 100 ml soku pomidorowego, 3 - 4 drobno posiekane ząbki czosnku, pół - 1 pęczek posiekanej kolendry, szczypta cukru, 3 - 4 świeże zielone chili np. jalapeno lub serrano drobno posiekane, pół - 1 łyżeczki kuminu, 3 - 4 posiekane cebulki dymki.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać wszystkie składniki. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 25.12.2010 13:01
kolorowo i lekko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak