Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto krakersowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 szklanki mleka
1 kostka margaryny
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru -- niecała
żółtko jajek 1 szklanka
krakersy 1 op.
wiórki kokosowe 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto krakersowe

Do pół szklanki mleka dodać żółtko (resztę mleka zagotować) ,dodać cukier i mąki. Wszystko wlewamy do zagotowanego mleka. Odstawiamy do wystygnięcia od czasu do czasu mieszając. Wykładamy blachę krakersami. Masę budyniową mieszamy z margaryną i wiórkami kokosowymi, smarujemy nią krakersy i powtarzamy warstwy. Ostatnią warstwą ma być masa.Wstawić do lodówki{ najlepiej na 24 godzinki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak