Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem orzechowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 szkl zmielonych orzechów wło
1/2 SZKLANKI MLEKA
1 kostka masła
2 łyżki spirytusu
3 łyżki cukru pudru
odrobina kawy i ciemnego kakao

Przepis i sposób przygotowania na: krem orzechowy

Mleko zagotować i zalać nim orzechy, pomieszać. Masło utrzeć z cukrem, dodać aromat. Wystudzone orzechy dokładać do masy i dalej ucierać. Dodać 2 łyżki spirytusu, kawę i kakao, wymieszać.Smarować.Najlepszy na torcie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piter 04.12.2011 23:58
jak dla mnie to coś nowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak