Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekoladowy lukier

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1/4 szkl mleka
4 czubate łyżki kakao
1/2 szkl. cukru
1 łyżka masła roślinnego

Przepis i sposób przygotowania na: czekoladowy lukier

Podgrzać w rondelku mleko, dodać cukier i podgrzewać, aż się rozpuści.Dodać kakao i dalej podgrzewać mieszając, aby nie buło grudek. Na końcu dodać masło. Mieszać (nie gotując),aż będzie stanowić jednolitą masę. Mieszając - studzić - chłodnym polać ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piter 05.12.2011 00:25
praktyczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak