Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREM CZEKOLADOWY A LA NUTELLA

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

150 g gorzkiej czekolady;
1 laska wanili
250 ml kremówki
1 łyżka cukru

Przepis i sposób przygotowania na: KREM CZEKOLADOWY A LA NUTELLA

Kremówkę, cukier i laskę wanili (lub cukier waniliowy) podgrzej na kuchence i pomału dodawaj czekoladę, cały czas mieszaj masę, gdy masa się dobrze rozpuści, odstaw do ostudzenia, a potem dobrze schłodź w lodówce następnie ubij masę na puszystą pianę. Krem gotowy. Możesz dodać pokruszone migdały lub orzechy laskowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak