Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem do przekładania ciasta

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2,5-3szkl. mleka w proszku
1 kostka palmy
1 kostka masła
3/4 szkl. pudru
żółtko jajek 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Krem do przekładania ciasta

Miksujemy palmę i masło,dodajemy porcjami papkę z mleka,żółtka ,puder,na końcu można dodać odrobinkę ajerkoniaku (1 łyżeczkę).(Do mleka należy doda przegotowaną wodę.Taką ilość by powstała papka o takiej gęstości jak budyń.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 24.05.2012 10:17
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak