Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADA Z RUMEM

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana kremówka 1/2 szklanki
czekolada w proszku 9 łyżek
mleko 3 szkl.
rum 12 łyżek
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA Z RUMEM

Śmietanę dobrze schładzamy, ubijamy na sztywno i ponownie wstawiamy do lodówki. Mleko zagotowujemy, zdejmujemy z ognia, wsypujemy czekoladę, mieszamy. Przelewamy czekoladowy napój do pucharów, do każdego dodajemy po 3 łyżki rumu. Dekorujemy bitą śmietaną. Posypujemy wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 12.03.2011 15:26
smaczne
Ewelina47 26.01.2011 07:48
szkoda ze nie ma zdjęcia,mniamm
Martysia 14.01.2011 20:01
Myślałam, że to będzie ciasto, ale taki deser też mi pasuje :)
jarek4 03.11.2010 19:03
musi byc dobre
Margo1 02.11.2010 07:21
smaczna
gacopierz23 23.10.2010 14:33
musi być dobre szczególnie ten rum, ale dlaczego rolada?
Natalia/tubisiek 23.10.2010 09:06
musi być smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak