Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ziemniaków i kiełbasy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 70 dkg
kiełbasa 70 dkg
cebula 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ziemniaków i kiełbasy

Ziemniaki należy umyć i obrać, następnie pokroić je z plasterki o grubości 3-4 mm. Cebule pokroić w plastry i zeszklić na oleju. Żaroodporne naczynie należy wysmarować olejem, ułożyć warstwami pokrojone pieczarki, pokrojoną w półplasterki kiełbasę i zeszklona cebulę. Każda warstwa powinna być posypana przyprawa Prymat, solą i pieprzem. W sumie powinny być dwie warstwy wszystkich składników. Wszystko wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około godziny, aż ziemniaki będą miękkie. 5 minut przed wyjęcie z piekarnika można wszystko posypać startym serem żółtym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

klaklak 04.05.2011 19:19
proste jedzenie ale fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak