Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

LŚNIĄCA POLEWA

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

4 łyżki cukru
2 łyżki śmietany słodkiej
3 łyżki kakao
6 dag.masła
1 łyzeczka żelatyny

Przepis i sposób przygotowania na: LŚNIĄCA POLEWA

Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody.Musi napęcznieć.
Masło, cukier,kakao,śmietanę rozpuścić na małym ogniu.
Gdy masa się zagotuje dodajemy podgrzana żelatynę(ja ja podgrzewam w mikrofalówce na malej mocy,żeby się rozpuściła) Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Polewę lekko ostudzona można polać ciasta. Przepis mam od koleżanki która codziennie coś słodkiego pichci więc zna się na rzeczy:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak