Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche serduszka z kokosem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 40 dkg
żółtko jajek 2 szt
śmietana kwaśna 2 łyżki
wiórki kokosowe 15 dkg
cukier kryształ 4 łyżki
margaryna kostka 1/2 kostki
płatki migdałowe 5 gr
sól 1 szczypta
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche serduszka z kokosem

Kokosowe wiórki zmielić na pył. Z mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia oraz z margaryny, żółtek i śmietany zagnieść ciasto. Dosypać kokos i jeszcze raz zagnieść.Zawinięte w folię spożywczą schłodzić godzinę w lodówce . Następnie rozwałkować na 3- 4 milimetry i wycinać serduszka. Ciasteczka można posmarować białkiem i potrzepać płatkami migdałowymi. Przepis bardzo prosty a ciasteczka bardzo smaczne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 27.09.2012 21:26
pyszne ciasteczka:)
PaniMISIOWA 09.03.2011 18:10
śliczne i apetyczne
SyMiki 08.03.2011 08:44
Uwielbiam ciastka
SmacznaPyza 30.12.2010 17:35
fajne te ciasteczka :-)
Islanzadi 25.10.2010 00:22
No ja z chęcią bym wylizała miskę ;p
ben-ka 23.10.2010 09:47
Pewnie nikt surowych by nie jadł:) a przepis wydaje się ciekawy.
Anna169Hosz 22.10.2010 22:12
Oczywiście piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 15 minut---ucięło kawałek przepisu...mam nadzieję, że nikt nie odważyłby się jeść tego na surowo:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak