Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z groszkiem i makaronem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion wołowy 2 litry
pomidor 6 sztuk
por (biała część) 1
marchew 4 sztuki
groszek konserwowy 1 puszka
sól, pieprz
bazylia
makaron ugotowany 150 g
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z groszkiem i makaronem

Marchew kroimy na paseczki, por w krążki, pomidory obieramy usuwamy miąższ, kroimy na mniejsze kawałki.
Por i marchew smażymy na łyżce masła, dodajemy pomidory, dusimy ok 5 minut, wrzucamy warzywa do gotującego się bulionu, przyprawiamy solą , pieprzem, Kucharkiem. Jeśli ktoś lubi mocniejszy smak można dodać więcej pomidorów lub przecier pomidorowy. Ale dla mnie jest idealna:)

Ugotowaną zupę miksujemy w blenderze. Podaję z makaronem i groszkiem, posypana bazylią. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 25.07.2011 00:49
dawno nie jadłam;
oliwkowa
oliwkowa 26.04.2011 14:32
Pycha ;-)
Mati13 18.04.2011 19:02
pyszna zupa!
polly66 15.03.2011 18:04
Oo ja też. pomidorowa z groszkiem hmm ;)
Agnik 11.03.2011 16:26
z groszkiem jeszcze nie jadłam ;)
Islanzadi 14.12.2010 23:55
Pycha :)
marta0906 04.12.2010 13:29
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak