Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paluszki krucho-drożdżowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 1/4 szklanki mąki
szczypta soli,2 dag maku
2 łyżki śmietany
łyżeczka cukru
2 dag drożdży
6 dag margaryny
żółtko jajek 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: paluszki krucho-drożdżowe

Drożdże rozetrzeć z łyżeczką cukru. Mąkę posiekać z margaryną, dodać żółtka, jajo, śmietanę, roztarte drożdże i sól.
Zagnieść luźne ciasto. Formować cienkie wałeczki, smarować białkiem,można posypać makiem lub serem żółtym lub też kminkiem jak kto woli i pokroić na około 10 cm. Piec w gorącym piekarniku do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 27.12.2011 12:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak