Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciastko do kawy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
kremówka ok. 250 ml
cukier waniliowy 1 opakowanie
kakao

Przepis i sposób przygotowania na: ciastko do kawy

Jeśli użyjemy świeżych owoców typu jabłka czy gruszki to trzeba je wcześniej przygotować np. posypać cynamonem, cukrem, poddusić w garnuszku. Jeśli natomiast używamy owoców z puszki typu ananasy czy brzoskwinie wówczas kroimy je tylko w kostkę. Ja użyłam jabłek, gruszek i brzoskwiń. Ciasto francuskie delikatnie rozwałkowujmy następnie kroimy je na dowolne kształty i pieczemy. Po ostudzeniu wykładamy dżem a na to owoce a następnie kremówkę ubitą z cukrem waniliowym w razie konieczności z cukrem pudrem na sztywno. Całość oprószamy kakao.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 04.02.2013 23:51
super pomysł na szybki wypiek
iwa643 23.10.2010 08:00
wygląda fajnie
Margo1 22.10.2010 23:47
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak