Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort gruszkowo - czekoladowy

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
cukier 15 dag
mąka 20 dag
gruszki 1 kg
kremówka 0,5 l
czekolada 20 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cynamon
Goździki całe Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tort gruszkowo - czekoladowy

Gruszki pokroić, Gotować 4min w 0,5l wody z goździkami., cynamonem i 5dag cukru. Gruszki wyjąć. Śmietanę podgrzać, rozpuścić w niej czekoladę. Ostudzić i ubić na krem. Żółtka utrzeć z resztą cukru, dodać mąkę, mąkę ziemniaczaną i pianę z białek. Ciasto przełożyć do tortownicy, piec 30min w 180st. Obłożyć gruszkami. Do ubitej śmietany dodać żelatynę rozpuszczoną w 100ml wrzątku, wymieszać. Kremem posmarować wierz tortu i schłodzić go w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 01.05.2012 08:18
pyszny
rosik93 15.09.2011 23:54
mniam
iza15 24.12.2010 17:56
pycha
iga2 15.12.2010 19:46
tort słodkości
magical66 23.10.2010 13:38
lubię słodkości!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak