Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wuzetka

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 8 szt
cukier 8 łyżek
mąka pszenna 6 łyżek
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
bita śmietana
kremówka 0,5 l
cukier puder 3 łyżki
śmietan fix 2 szt
Polewa:
cukier puder 3 łyżki
margaryna 100 gr
mleko 3 łyżki
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wuzetka

Biszkopt;
Ubić białka dodać cukier i żółtka. Ubijać tak długo aż nie będzie ciasto spadać z łyżek z miksera. Mąkę wymieszać z proszkiem powoli dodawać do jajek i mieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy około 20 min w 170 st.
Bita śmietana;
Zimną kremówkę ubić na sztywno,dodać cukier puder i śmietan fix i chwilkę ubijać
Polewa;
W garnku roztopić margarynę dodać cukier, mleko i kakao. Mieszając doprowadzić do wrzenia i zdjąć. Wystudzić.
Biszkopt przekroić na pół.
Warstwy;
biszkopt
posmarować dżemem
bita śmietana
biszkopt
polewa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 16.11.2012 20:37
to ciasto ma powodzenie, pychota
Edyta38 09.07.2011 22:14
extra ci wyszła
SyMiki 11.03.2011 23:05
super
teresa18 30.01.2011 20:40
pycha
Anna169Hosz 03.01.2011 09:29
Tęsknie za wuzetką- chyba wieki nie robiłam...na sama myśl dostaje ślinotoku:)
MAR3STA 04.12.2010 18:02
wygląda przepysznie!
Izabela28 03.12.2010 11:29
Wyśmienite ciasto:)
Ewelina47 15.11.2010 09:39
uwielbiam
kuklik 23.10.2010 17:18
za tydzień upiekę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak