Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia w syropie imbirowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 1/2 sztuki
miód 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
orzechy włoskie 3 łyżki
śmietana dwunasto% 4 łyżki
cynamon 1 łyżeczka
pieprz do smaku
imbir starty 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia w syropie imbirowym

Dynię obrać, pokroić w kostkę, poddusić w rondelku, podlewając szklanką wody. Po ok. 10 minutach, gdy dynia zmięknie, dodać miód, sok z cytryny i imbir. Kawałki dyni wyłożyć na talerze i polać powstałym sosem. Orzechy włoskie pokroić i zrumienić na patelni bez tłuszczu. Pospać nimi danie. Potrawę polać śmietanką, posypać pieprzem i cynamonem. Wstawić do lodówki na co najmniej pół godziny, aby smaki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 03.08.2011 15:58
pycha
RenataZ-et 23.10.2010 23:12
Bardzo lubie syrop imbirowy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak