Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podsmażany makaron z dynią

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki
dynia 300 g
czosnek 2 ząbki
oliwa
mały brokuł
sól, pieprz
tymianek
białe wino 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Podsmażany makaron z dynią

Makaron ugotować al dente. Brokuł podzielić na mniejsz części i ugotować do kruchości. Na patelni (lub w woku) podgrzać oliwę i zeszklić na niej przeciśnięty przez praskę czosnek. Wrzucić pokrojoną w kostkę dynię, wlać wino i smażyć aż dynia zmięknie. Dodać makaron, posolić, posypać tymiankiem i pieprzem, zwiększyć płomień i smażyć ok 2 min cały czas mieszając. Dodać brokuły, wymieszać i zdjąć z gazu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 23.09.2014 21:25
Wspaniały przepis.
maryśka 23.10.2011 13:36
fajna
maryśka 23.10.2011 13:36
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak