Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczki glazurowane

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraczki drobne 1 kg
łyżki masła 2
łyżki miodu 4
cytryna 1
łyżka posiekanego tymianku 1

Przepis i sposób przygotowania na: buraczki glazurowane

Buraki dokładnie umyj, zalej wrzątkiem, gotuj przez 30 minut, wystudź, obierz. Cytrynę sparz i obierz. Skórkę pokrój w paski, wyciśnij sok z owocu.
W szerokim rondlu roztop masło, dodaj miód i sok z cytryny. Wrzuć buraki, dodaj skórkę z cytryny oraz tymianek, podgrzewaj na średnim ogniu, często mieszając, przez 15-20 minut. Podawaj na ciepło jako dodatek do dań, wystudzone wykorzystaj do sałatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 17.03.2011 08:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak