Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka w miodowej marynacie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 800 gram
pęczek włoszczyzny 1
łyżki miodu 4
łyżeczka słodkiej papryki 1
łyżeczka ostrej papryki 1
łyżeczki mielonego kminku 1/2
ząbki czosnku 2
sól

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka w miodowej marynacie

Żeberka umyj, pokrój na kawałki, włóż do garnka. Zalej zimną wodą, zagotuj, zszumuj, dodaj włoszczyznę i łyżkę soli, gotuj przez 50-60 minut, odcedź. Miód wymieszaj z olejem, dodaj przyprawy, pokrojony na małe kawałki imbir i zmiażdżony czosnek. Ugotowane żeberka przełóż do marynaty, przykryj, odstaw na 4 godziny. Od czasu do czasu zamieszaj, by całe pokryły się marynatą. Zamarynowane żeberka podsmaż na patelni, najlepiej grillowej, albo podpiecz w piekarniku. Podczas smażenia czy pieczenia smaruj je marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 20.06.2017 11:23
Pyszne, choć tłuste, ale raz kiedyś można.
Malgorzata549 16.09.2016 14:49
pyszny pomysł
Ela15 11.05.2015 18:17
muszą być pyszne
Margo1 11.04.2015 18:51
Jakie apetyczne żeberka
Jagódka77 09.04.2015 22:12
po prostu pyszności
Krystyna32 11.10.2012 08:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak