Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa dyniowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko kokosowe 1 puszka
imbir 3 dag
gałązka trawy cytrynowej 1 szt
cebula 2 szt
dynia 40 dag
garść pestek dyni

Przepis i sposób przygotowania na: zupa dyniowa

Cebulę i dynię, obrać i pokroić w drobną kostkę. Imbir obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Na patelni na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać dynię i imbir, dusić pod przykryciem. Trawę cytrynową przekroić wzdłuż i dodać do warzyw. Warzywa zalać bulionem i winem, gotujemy 20 minut dopóki dynia się nie rozgotuje, wszystko zmiksować. Do kremu wlać mleko kokosowe i wymieszać, udekorować pestkami dyni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 26.11.2010 02:39
musze sprobowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak