Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała fasolka 1/2 kg
skórka z wędzonego boczku
cienka kiełbasa 25 dkg
cebula 2 sztuki
masło 2 łyżki
sól, pieprz, szczypta cukru
pomidor 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolkę umyć i namoczyć na noc. Gotować w tej samej wodzie, w której się moczyła. W czasie gotowania dodać skórkę od wędzonego boczku. W drugim rondlu rozpuścić masło, wrzucić posiekaną cebulę i dusić aż się zeszkli. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę, obrumienić na tłuszczu i dodać do cebuli. W międzyczasie obrane ze skórki pomidory udusić w rondelku, a następnie przetrzeć przez sito, wymieszać z ciepłą fasolką i dodać do rondla. Zagotować sos, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Fasolkę trzymać na ogniu tak, aby prawie odparowała woda i wrzucić do sosu. Zagotować i odstawić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 13.01.2012 20:17
lubię taką
RenataZ-et 28.10.2010 20:51
Pycha, bardzo lubię
krzyniu1984 23.10.2010 08:24
bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak