Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy smalec

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1 kg
cebula 1 szt
mleko 100 ml
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: domowy smalec

Słoninę chłodzimy, usuwamy skórę i kroimy. Przepuszczamy przez maszynkę do mięsa, przekładamy do garnka i topimy, mieszając od czasu do czasu. Jabłka i cebulę obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do słoniny pod koniec topienia, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Studzimy, wlewamy mleko, mieszamy i odstawiamy by masa zastygła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 26.11.2010 02:39
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak