Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek porowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dag
drożdże 4 dag
cukier 2 łyżeczki
sól 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
por 1 szt
ogórki kiszone 3 szt
groszek 1/2 puszki
parówki 3 szt
musztarda 3 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: placek porowy

Drożdże rozrobić z cukrem w 1/2 szklanki ciepłej wody, odstawić do wyrośnięcia. Do rozczynu stopniowo dodawać 250 ml wody, mąkę , sól i zioła prowansalskie. Wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Sos przyrządzamy z musztardy, jogurtu i koncentratu, które mieszamy. Farsz przygotowujemy następująco: por kroimy w talarki, ogórki i parówki w kostkę, mieszamy z osączonym groszkiem. Blachę natłuścić i oprószyć bułką tartą, wyłożyć ciasto, polać sosem i wyłożyć farsz. Piec około 25 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 25.11.2010 02:33
swietne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak