Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medaliony z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 60 dkg
pieczarki 20 dkg
natka pietruszki 1/2 pęczka
olej 3 łyżki
śmietana 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Medaliony z pieczarkami

Pieczarki oczyścić, opłukać, osuszyć, pokroić w plasterki. Natkę opłukać, posiekać. Cielęcinę umyć, pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem. Medaliony smażyć na tłuszczu z obu stron, aż będą rumiane, oprószyć solą i pieprzem, zdjąć z ognia, przełożyć na półmisek, trzymać w cieple. Pieczarki wrzucić na tłuszcz po mięsie, smażyć, aż woda odparuje. Przyprawić, wlać śmietanę, zagotować. Medaliony podawać polane sosem, posypane natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 25.10.2010 19:26
Pyszny obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak